Sidor

tisdag 4 december 2012

Julpyntet på plats!

Förra året vill jag minnas att vi hade en gran , men jag är inte riktigt säker. I år blir det ingen, det får bli sparsamt, jag tycker det räcker med att säga "nejnejnej" och "ajaj" om allt annat här hemma :) Nästa år - då ska vi ha en!

I helgen har jag jobbat långpanna och åkte i kolsvart mörker hem till mamma och pappa i Viksjö för att hämta hem gossebarnet! Han har tillbringat två dagar hos Ingela, Jimmy och Junie och en dag hos mormor och morfar och jag har som vanligt saknat honom enormt! Den enda lilla fördelen med jobbhelgerna (förutom att jag gillar mitt jobb och tycker det är kul då), är att jag hinner med så mycket efteråt som jag inte gör annars med en liten svans som både vill ha kärlek, mat och övrig uppmärksamhet ;) 

Vi sov över en natt och så en till... Varför ska vi hem till ett kallt hus fullt med "måsten" när vi blir så väl omhändertagna i Viksjö, haha! Nu är det bara tre nätter till vi behöver vara själva, på fredagnatt kommer Niklas hem igen och jag längtar oerhört!
Jag och mamma bakade lussebullar och en saffranskaka som dröp av mandelmassa, mmm! Hon bjöd även på köttsoppa med klimp så jag vet vad jag ska ha i matlådan imorgon. 

Nu är den här dagen till ända och vi har hunnit med mycket; handlat och tvättat, städat och eldat och till och med skottat. Det kändes lite olustigt att dra ut Amos klockan sju på kvällen för att skotta, men jag har ju inget val. Att inte skotta är inte ett alternativ för mig. Hundarna har väl inte haft världens roligaste dag, men de mådde gott med sina nykokta märgben medan jag och Amos möblerade om i vardagsrummet. När vi skottade röjde de som valpar i snön och nu sover de gott alla tre ihopträngda i soffan. Eller ja, Oban är ju inte så förtjust över att trängas med någon annan hund om han inte bestämt det själv, men alternativet är att ligga på golvet och det vill han inte :)


Jag har belönat mig själv (som vanligt) med blåmögelost och mormors pepparkakor ikväll, men nu är det dags att hoppa i sängen för arbetsdagen startar 07:00 imorgon! Godnatt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var väldigt vad mycket du och mor hade att göra och prata om. Var och vad gjorde Amos då under tiden?
I alla händelser blev det oerhört tomt och tyst här hemma när vi kom åter, särskilt då sen Mor hade åkt på jobbet. Män man lärä stå ut!
Sköt om och kram från Offan!