Sidor

onsdag 30 januari 2013

Det är väl ändå en läskig vinter vi har; minus femton och frost i näsborrarna ena dagen och minus två och kladdsnö dagen efter :( Det blir mycket tid inomhus och det är väl kanske därför folk är så sjuka, men det är kul att se att så fort vädret är milt en dag kryllar gator och vägar av amatörpromenerare :)
Amos har varit sjuk i två veckor med förkylning och feber och nu i söndags upptäckte jag att det runnit ur örat. På BVC konstaterades att båda trumhinnorna brustit. Lille kämpen! Han har vaknat flera gånger per natt och sagt "aj" men jag har inte förstått att det var öronen. Efter några nätter med bruten sömn fattar jag knappt vad jag är någonstans. Jag längtar så otroligt mycket tills Niklas kommer hem och den här resan är över! Ja, jag gnäller och tycker lite synd om mig själv men jag är så trött! Trots all hjälp av mina kära. På tal om kära så åkte svärmor hem imorse, men feber och ont i halsen - stackarn! I måndags släpade jag iväg henne på en alldeles för ansträngande promenad också så det lär ju verkligen inte ha hjälpt till...

Men med övertygelsen att frisk luft gör gott tillbringade vi iallafall en timme på gården idag och grejade lite medan hundarna rejsade runt gården!

Glad men trött liten kille!
Uff, rakt i ansiktet!


Tänk att den fula ankungen kunde bli en sådan svan!!


Jamen jag och Amos har varit på ett litet äventyr idag, i Kovland och kollat på fem veckor gamla Papillonvalpar. Läskiga och inte nå söta alls naturligtvis! :)Dottern i huset visade att Papillon kan mer än
att ligga på soffan och se vacker ut!
Amos var stormförtjust och alldeles för hårdhänt! 
Så synd att jag missade att fota deras fantastiskt trevliga lilla jämthundstik! Hon var en kelpropp! 
Jag blev lite överraskad över Amos reaktion på små hundar och framförallt på andra hundar. Han har ju i stort sett bara umgåtts med våra egna, Linneornas och så systrarnas. Men han rörde inte en tum då en av de små tikarna hoppade upp och nosade honom i ansiktet, inte heller backade han då jämhundstiken kom och hälsade, hon var ändå mycket större än kelpisarna. Även om han pussade och jollrade med valparna kramade han dem lite väl hårt och ville gärna peta på dem med fötterna. Tillslut blev jag förbannad och bar ut honom i hallen! Han som alltsom oftast är ungen som sitter snällt och tyst levde den här gången rövare! :)

Jag och Helène promenerade som sagt i måndags ner till "Hem Fina Hem", en affär med massor av ryschpysch och lantligt och shabbychic och allt vad det heter. Dock blev jag faktiskt besviken! Jag trodde de hade mycket mer udda grejor, men det är precis samma saker man kan hitta i vilken affär som helst. Jag var ute efter lyktor till fönstren och hittade ett par näpna billiga, men två av dem var trasig och den sista helt nerkladdad med stearin. Expediten frågade om hon skulle skölja av den eller om jag kunde göra det själv hemma? Inte den service jag skulle ge om jag vill sälja något direkt. Men jag var ändock nöjd när jag gick för jag hittade två stycken på rea! Tyvärr var de något skeva märkte jag när jag kom hem :( Så nej, det är ingen butik jag kommer springa i så ofta. Imorgon ställer vi ingen väckarklocka. Vi ska mysa ner oss under filtarna med hundarna och se på barnprogram och bara vara. Jag ska vara hemma från jobbet såklart med sjuklingen men ser fram emot att hälsa på hos Niklas moster Karin och få prata med en vuxen människa. Vid tre har jag hyrt hos Tina för träning med de fyrbenta. Vi ligger långt efter i träningen nu, med tanke på att freestyletävlingen är om mindre än en månad :( Jag får se hur vi tar igen oss, annars stryker jag båda hundarna. Inget jag vill, men jag avskyr att eventuellt klara oss med nöd och näppe då jag vet att både Oban och Pixie skulle kunna göra otroligt bra ifrån sig och vi skulle kunna vara där oppe på toppen.
Som sagt; när Niklas kommer hem ska jag fokusera på hundträningen och ta mig tid det det som faktiskt är min största hobby, basta! 

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja det har varit mycket snor och hosta. Jag fick nog en behövlig dos med virus för att återuppbygga mitt immun försvar även förra gången ni var här. Gick och mådde illa och var allmänt hängig i helgen, men käns nu fit for figth. Mor kände sig också lite knepig, men på henne tycks inte mycket få fäste.
Ha det gott! Kram Offan!